السبت، 8 مارس 2014

كفتة الحاتي المشوية الطريقة بالخطوات المصورة


كفتة الحاتي المشوية
 
كفتة الحاتي المشوية
كفتة الحاتي المشوية


المقادير
لحمة مفرومة
بصل مفروم ناعم و معصور من ميته
توابل ( ملح فلفل بهارات كمون كزبرة ورق لوري وحبهان )
معلقة سمنة

فحم
ألطريقه
بنقلب اللحمة و البصل المفروم و متصفي من ميته و التوابل مع بعض زي الصورة



كفتة الحاتي المشوية

نعمل حفرة في وسط اللحمة المتبلة و نحط فيها معلقه سمنة

نعمل حفرة في وسط اللحمة المتبلة و نحط فيها معلقه سمنة

نوله فحمة علي النار

نحط الفحمة المشتعلة علي السمنة و نكون حطينها في صينية ليها غطا محكم الغلق و نقفل علي طول



نسيب الدخان لغاية ما ينتهي و متفتحيش عليها إلا لما تتاكدي أن الدخان خلص تماماً

هنا بعد ما الدخان خلص بنشيل الفحمة و نعجن اللحم بالسمنة اللي ولعنا فيها الفحماية


و نبتدي نصبع الكفتة و انا بحب أصبعها تخينة شوية عشان اللحمة بتكش



متنسيش و انتي بتصبعيها بتبلي ايديكي بميه البصل

نحطها في الفرن علي درجة حرارة ١٨٠ و نقلبها كل شوية و لما تنزل الصوص بتاعها و تبدأ ميتها تنشف نحط فحمة مولعه في الصينية علي الصوص اللي نازل منها و نقفل الفرن عليها لغاية ما وشها يحمر بتاخد من تلت ساعه لنص ساعه بالكتير


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق