السبت، 8 مارس 2014

طريقه عمل البسطرمه

طريقه عمل البسطرمه


طريقه عمل البسطرمه من مطبخ marwa nasser


(1) دا عرق تلبيانكو او من وش الفخده منغير دهن 
وزنه حوالى 2 كيلو بالظبط 
كان مربوط بخيط وانا فكيته
وغسلته ونشفته كويس و بالسكينه عملت خطوط بسيطه سطحيه عشان الملح


(2) كل كيلو لحمه عليه 200 جم ملح يعنى كوب ملح والعرق دا كان 2 كيلو يعنى حطيت على العرق كوبيتين ملح ناعم ولو فى خشن يكون احسن


(3) لفيت العرق بعد محطيت الملح بفنله جوزى والمفروض احط عليها تقل لمده 24 ساعه
فانا ملقتش حاجه تقيله والجيش قالك اتصرف فحطيت صنيه بايركس مليانه ميه فوق اللحمه



4-تانى يوم شلت الفنله اللحمه بقت مبططه ونزلت كل السوايل اللى فيها واتشربت الملح دا كان شكلها وكانت ناشفه

تنويه بسيط انا جبت خيط منجد وابره وعملت فتحه صغيره فطرف اللحمه عديت منها الخيط وربطه وعلقتها




5-ودا شكلها وهى مكبوسه


6-غسلتها من الملح اللى فيها ونشفتها بفنله تانيه من جوزى بردو





7-بدات بقى فمكونات العجينه اللى هتتحط عالبسطرمه اللى بقالى يومين بعزبها

كوب وربع حلبه مطحونه ناعمه جدا
كوب وربع بابريكا
قرن فلفل احمر عشان يربط ...



8-دا شكل العجينه بعد معجنتها بالميه
خلى العجينه طلايه بحيت انها تكون سهله تتشكل فايدك لان العجينه لو ناشفه هتشقق على البسطرمه
انا لما حسيت العجينه ناشفه شويه ضفت حبه ميه صغيرين تانى







ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق