السبت، 8 مارس 2014

طريقة عمل كباب حلة

طريقة عمل كباب حلة



المقادير:


معلقتين سمنه بس نسيت اصورها
2 طماطم مبشورين
2 بصله مبشورين
ملح و فلفل اسود
لحمه متقطعه مكعبات و بالنسبه لكميتها انا لما بجيب اللحمه على طول بقسمها ف اكياس و بشيلها ف الفرزير و انا كنت حاطه ف كل كيس 5 حتت لحمه حجمهم مش صغير اوى فعملت كيسين لحمه لكن وزنهم قد ايه مش عارفه بصراحه

** المقادير دى تكفى 3 افراد


هنا حطيت الحله على النار فيها السمنه لحد ما ساحت و بعدين حطيت البصل و قلبته لحد ما بقى مصفر


روحت حطيت اللحمه مكعبات و قلبتها تقلبتين كده


استنيت لحد ما لون اللحمه بقى ابيض شويه و حطيت الفلفل الاسود بس من غير الملح ووطيت علي النار مجرد ما بدأت الميه اللى فيها تغلى
و بعدين روحت حطيت الطماطم المبشوره و قلبتها و بردوا محطتش الملح


سبتها حوالى ساعه و لحد ما حسيت انها قربت تستوى حطيت وقتها الملح و انا بأخر الملح لان الملح بيخلى اللحمه تاخد وقت اطول ف السوى ... و بين الساعه كنت كل شويه ببص عليها احسن تحتاج ميه و فعلا كل ما بحس ان ميتها قربت نتشف خالص كنت بزود ميه بس مش كتير حاجه بسيطه خالص


و لما استوت قدمتها مع رز بالشعريه و السلطه الخضره
وده الشكل النهائي


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق